Merhaba değerli Mars2 üyeleri,
Aşağıda, hem forum hem de oyun içerisinde huzurlu, saygılı ve yapıcı bir ortam oluşturmak için belirlediğimiz kurallar yer almaktadır. Tüm üyelerimizin bu kuralları dikkatle okuması ve uyması zorunludur.
? Mars2 Forum Kuralları
1. [b]Genel Davranış Kuralları[/b]- Forumda küfür, hakaret, argo ve nefret söylemi kesinlikle yasaktır.
- Diğer üyelere karşı her zaman saygılı olunmalıdır.
- Kişisel tartışmalar ve özel meseleler forum dışında çözülmelidir.
- Siyasi, dini, ayrımcı veya provokatif içerikler paylaşmak yasaktır.
2. Konu ve Mesaj Paylaşımı
- Başlıklar, konunun içeriğini açıkça ifade etmelidir.
- Aynı içeriği birden fazla kez paylaşmak (flood/spam) yasaktır.
- Gereksiz veya alakasız konular açılmamalı, konular doğru kategoriye açılmalıdır.
- Konu başlıklarında büyük harf kullanımı (örn. “YARDIM EDİN!!”) sınırlandırılmıştır.
3. Reklam ve Tanıtım
- Yöneticilerin izni olmadan başka sunucuların, sitelerin veya ürünlerin reklamı yasaktır.
- Üyelerin kişisel sosyal medya hesaplarını tanıtması yalnızca belirlenen alanlarda mümkündür.
4. [b]Profil ve İmzalar[/b]- Avatarlar ve imzalar topluluk kurallarına uygun olmalıdır.
- Aşırı büyük, animasyonlu ya da dikkat dağıtıcı imzalar kullanılamaz.
- Siyasi, dini veya tartışma yaratabilecek ifadeler imzalarda yer alamaz.
5. Yasak ve Ceza Uygulamaları- Kuralları ihlal eden kullanıcılar uyarı alır. Tekrarlayan ihlallerde geçici veya kalıcı ban uygulanabilir.
- Forum kurallarını bilinçli şekilde ihlal eden kullanıcılar, ihlalin niteliğine göre uyarısız olarak uzaklaştırılabilir.
6. Yönetim Hakkı
- Forum yönetimi, kuralları ihlal etmese bile topluluğun huzurunu bozan içerikleri kaldırma ve kullanıcıya müdahale etme hakkına sahiptir.
- Kurallarda ihtiyaç halinde güncelleme yapılabilir. Güncellemeler tüm üyeleri bağlar.
-----------------------------
⚔️ Mars2 Oyun İçi Kurallar
1. Hile, Bug ve Üçüncü Parti Yazılımlar- Oyun içinde herhangi bir hile programı, otomasyon (bot) veya üçüncü parti yazılım kullanımı kesinlikle yasaktır.
- Bilerek bug kullanmak, haksız kazanç sağlamak yasaktır. Bug bulan oyuncular durumu yönetimle paylaşmak zorundadır.
- Hile kullanımı tespit edilen oyuncular kalıcı olarak uzaklaştırılır.
2. Çoklu Hesap (Multi Account)- Birden fazla karakter açmak serbesttir; ancak aynı etkinlikten haksız avantaj sağlamak, eventlere çoklu katılım veya ticaret manipülasyonu amacıyla kullanmak yasaktır.
- Yönetim, çoklu hesapları kontrol eder ve ihlal durumunda cezai işlem uygular.
3. Dolandırıcılık ve Güven İhlali- Oyun içinde diğer oyuncuları aldatmak, kandırmak, item çalmak gibi davranışlar ağır kural ihlali sayılır.
- "Takas yapıyorum", "GM tanıdığım var" gibi kandırmaya yönelik eylemler cezalandırılır.
- Hesap paylaşımı sonucu doğacak tüm olumsuzluklar kullanıcının kendi sorumluluğundadır.
4. Oyuncu Davranışları ve Chat Kuralları- Küfür, hakaret, ailevi değerleri aşağılayıcı ifadeler, ırkçılık ve dini/siyasi söylemler yasaktır.
- Sürekli aynı mesajı yazmak (flood/spam), oyuncuları rahatsız edecek şekilde bağırmak (shout spam) yasaktır.
- Oyuncular birbirlerine karşı saygılı olmalı, topluluğun huzurunu bozmamalıdır.
5. GM, Takım Üyesi ve Etkinlik Kuralları- GM’lere saygısız davranmak, yetkilerini sorgulamak veya onları taklit etmeye çalışmak yasaktır.
- Etkinlikler sırasında kurallara uymayan oyuncular etkinlik dışı bırakılır, gerekirse ceza alır.
- GM’ler rüşvet, torpil vb. kabul etmez. Bu tür teklifler cezasız kalmaz.
6. Ticaret Kuralları- Gerçek para ile item, yang, hesap satışı veya alımı yasaktır (RMT).
- Oyundaki ticaret yalnızca oyun içi kaynaklar ve kurallara uygun şekilde yapılmalıdır.
- Hesap satışı yapmak, paylaşmak veya satın almak yasaktır. Tespiti durumunda tüm hesaplara işlem uygulanır.
7. İsim ve Lonca Kuralları- Oyuncu, lonca ve pet isimleri uygunsuz, küfürlü, siyasi, dini ya da kışkırtıcı içerikler barındıramaz.
- Yönetim bu tür isimleri değiştirme veya karakteri silme hakkına sahiptir.
8. Şikayet ve Destek Süreci- Her oyuncu, karşılaştığı kural ihlallerini ekran görüntüsü veya video ile destek ekibine bildirmekle yükümlüdür.
- Yalan beyan veya iftira ile yapılan şikayetler da ayrıca cezalandırılır.
9. Yönetim Yetkisi- Yönetim, kurallara uymasa bile sunucu dengesini veya oyuncu huzurunu bozan davranışlara müdahale etme hakkına sahiptir.
- Kurallar zamanla güncellenebilir ve tüm oyuncular bu güncellemelerden sorumludur.
? Adil bir oyun ortamı, tüm oyuncuların sorumluluğudur. Kuralların amacı ceza vermek değil, Mars2’de herkesin keyifli zaman geçirmesini sağlamaktır.
Teşekkür ederiz,
Mars2 Sunucu Ekibi